Juleroser / Påskeklokker (Helleborus)

Her på siden finder du vores udvalg af juleroser og påskeklokker (Helleborus)

Juleroser og påskeklokker ligner hinanden rigtig meget, de er også fra den samme planteslægt (Helleborus) De adskiller sig dog lidt fra hinanden, Julerosen (Helleborus niger) blomstre tidligere, og har hvide blomster. Der er dog kommet en del nye hybrider (krydsninger) på markedet som f.eks Frostkiss-serien, som tilføjer mange flere farver. Men stadig minder mest om Juleroser. Løvet er som regel grønt men der er også flere typer med flotte marmoreringer.

Påskeklokker (Helleborus orientalis) blomstre over en lang periode sidst på vinteren og ind i det tidlige forår, de findes i et utal af forskellige farver og nuancer, blomsterne kan både være enkelte, dobbelte eller som præstekrave. Løvet er grønt og bladene er spidse. Påskeklokker er gode til at selvså sig, men der går nogle år inden frøplanter blomstre. De vil gerne krydse sig med hinanden.

Helleborus er stedsegrønne og hårdføre, trives bedst hvor der er lidt skygge. De gamle blade bør fjernes hen over vinteren inden de nye komme frem, det er med til at mindske spredning af bladsvamp.

Scroll to Top