Om Gartneriet

Vi er et mindre gartneri der har specialiseret sig i sommerblomster, krydderurter og stauder.

Vores drivhus areal er på over 5000 kvm fordelt på 11 drivhuse. For at undgå alt for meget spildplads så er næsten alle borde i drivhusene rulleborde som gør at vi kan udnytte pladsen endnu bedre.

Vi har over 40 års erfaring. Det hele startede i 1978, med gårdsalg som har udviklet sig til det vi har i dag. Vi har også avlet mange grønsager, som vi har solgt på torvet i Herning og Holstebro. Vi producere stadig kartofler, jordbær, squash og græskar, som du kan købe i sæsonen.

Lundagers Gartneri ejes af Elly og Ole Lundager, der købte gården i 1978 af Elly’s forældre.

Elly er uddannet butiksassistent og Ole skovarbejder, men startede hurtigt op med gårdsalg af diverse grøntsager og blomster.

Vi har 3 ansatte, heriblandt vores datter Lis, som er udannet planteskolegartner.

I mange år har vi solgt frugt og grønsager størstedelen af egen produktion, på torvet i Herning og Holstebro.

I 2011 udvidede vi vores areal med sommerblomster til det dobbelt med 3 store glasdrivhus, og sommeren 2011 overtog vi produktionen af “Vestjyske krydderurter” som er frøformeret krydderurter  i 9 cm potter, og året efter begyndte vi i udplantningssæsonen at lave krydderurter i 12 cm potter i et meget bredt sortiment

 

Hvorfor vælge os

  • Kvalitet: til sammenligning med mange andre producenter, så sprøjter vi næsten ikke, vi giver i stedet planterne mere plads end normalt og de ting der kan tåle det bliver kørt mere tørt.  det giver stærkere planter og så gror de meget bedre, når de bliver plantet ud.
  • Udvalg: Vi har et meget bredt sortiment, både i sommerblomster, krydderurter, stauder, prydgræsser, tomater og agurker.
  • Hele gartneriet er vores salgsareal, så man kan vælge mellem alle planter i vores ca. 5000 kvm drivhuse
  • Biologisk bekæmpelse: Vores planter bliver dyrket med biologisk bekæmpelse, hvor det er muligt, f.eks. ved angreb af bladlus, spindemider og meldug.
  • Miljø: Vores drivhuse bliver hovedsageligt opvarmet med flis og halm. Da planterne bliver købt direkte i gartneriet, spares der en masse emballage, som ellers skulle have været brugt for at sende planterne.
  • Pris: i stedet for at have en fast høj pris og billige tilbudsvare, køre vi i stedet en fornuftig pris hele sæsonen.
Scroll to Top